Polská hrachová polévka s hovězím masem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 150gramůHovězí maso přední
- 30gramůSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 150gramůHrách loupaný
- 150gramůKlobása Dunajská
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočený hrách uvaříme spolu s omytým masem do měkka, maso vyjmeme, hrách prolisujeme.
- 2Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Jíšku zalijeme prochladlou polévkou s prolisovaným hrachem, rozšleháme a chvíli povaříme. Okořeníme pepřem, česnekem utřeným se solí a přidáme uvařené, na kousky pokrájené maso a klobásu. Necháme jen prohřát.
- 3Podáváme jako samostatný pokrm s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.