Polská polévka
120 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso přední
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůBrambory
- 100gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přední hovězí maso opláchneme a dáme do hrnce se studenou osolenou vodou. Vaříme na velmi mírném ohni, až je maso měkké. Maso vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout. Na pánvi osmažíme na másle cibuli dozlatova a spolu s nadrobno nakrájenou mrkví a zelím přihodíme do hrnce k vývaru. Ještě přidáme brambory na kostičky a necháme vařit na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne.
- 2Osolíme, opepříme a nakonec vrátíme na malé kousky nakrájené maso. Servírujeme ozdobené nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.