Polské závitky
45 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůSádlo škvařené
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 60gramůStrouhanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plátky naklepeme, nasolíme, opepříme. Změklé máslo utřeme s cibulí nadrobno, strouhankou, solí a pepřem. Touto směsí potřeme plátky a svineme je do závitků, ovážeme nití nebo spojíme silikonovými pásky. Závitky obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme pozvolna doměkka. Dosolíme, dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.