Polštářky z řízků
25 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůTelecí kýta
- 50gramůŠunka schwarzwaldská
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
403 mg
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme papírovou utěrkou. Na polovinu řízku položíme plátek šunky, lístek šalvěje, opět plátek šunky a přikryjeme druhou polovinou. Navrstvené řízky rozčtvrtíme a pořádně naklepeme. Tyto polštářky z řízků osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme polovinu másla. Polštářky z řízků smažíme z každé strany na středně velkém plameni 4-6 min. Sedlinu po smažení zředíme vínem, uvedeme do varu. Necháme
- 3v omáčce rozpustit zbývající máslo, pánev přitom nakláníme ze strany na stranu.
- 4Polštářky z řízků úhledně urovnáme na talíř a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.