Pomalu pečené jehněčí se skořicí

275 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citronu a pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Štávou zalijeme jehněčí kýtu a necháme ji přes noc marinovat.
  • 2
    Druhý den kýtu vytáhneme hodinu před tím, než ji chceme péct. Vyjmeme ji z marinády a necháme ji okapat. Poté ji potřeme olejem a pečeme 20 minut na 220 °C.
  • 3
    Poté kýtu vyjmeme z trouby a snížíme teplotu na 160 °C.
  • 4
    Kůru z citronu i pomeranče smícháme se zbylým olejem, medem, kořením, česnekem, solí a pepřem. Touto směsí potřeme kýtu a zabalíme ji do alobalu. Pečeme 4 hodiny, občas přelijeme výpekem. Poté rozbalíme a pečeme ještě 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.