Pomalu pečené jehněčí se skořicí
275 min.
Ingredience
- 1kusJehněčí kýta
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžíceKmín mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceFenyklová semínka
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z citronu a pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Štávou zalijeme jehněčí kýtu a necháme ji přes noc marinovat.
- 2Druhý den kýtu vytáhneme hodinu před tím, než ji chceme péct. Vyjmeme ji z marinády a necháme ji okapat. Poté ji potřeme olejem a pečeme 20 minut na 220 °C.
- 3Poté kýtu vyjmeme z trouby a snížíme teplotu na 160 °C.
- 4Kůru z citronu i pomeranče smícháme se zbylým olejem, medem, kořením, česnekem, solí a pepřem. Touto směsí potřeme kýtu a zabalíme ji do alobalu. Pečeme 4 hodiny, občas přelijeme výpekem. Poté rozbalíme a pečeme ještě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.