Pomazánka s pikantním tuňákem
15 min.
Ingredience
- 240gramůTuňák v oleji
- 250gramůTvaroh jemný
- 1lžičkaMáslo bylinkové
- 1lžičkaČesnekové máslo
- 2lžíceMajonéza
- 3špetkyPepř bílý
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžícePažitka
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 6plátkůChléb celozrnný pšeničný
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do misky vyklopíme tuňáka v pikantním feferonkovém oleji, přidáme k němu měkký tvaroh, lžičku bylinkového a česnekového másla, majonézu, drcený kmín, pepř, sůl a tyčovým mixérem tuňáka s tvarohem rozmixujeme dohladka.
- 2Očištěnou jarní cibulku a pažitku omyjeme. Pažitku pokrájíme nadrobno a přimícháme ji do pomazánky. POdle chuti přidáme sůl a případně pár kapek citrónové šťávy. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, která si odložíme do misky.
- 3Čerstvé krajíce chleba natřeme tuňákovou pomazánkou, posypeme je nakrájenou cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.