Pomazánka z červené čočky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou čočku povaříme v nesolené vodě 10-15 minut a potom scedíme.
  • 2
    Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, kari koření a krátce osmahneme. Dále přidáme nasekaný česnek, kečup a chvíli mícháme. Nakonec vsypeme vařenou čočku a pánev odstavíme.
  • 3
    Vše rozmixujeme a hotovou pomazánku podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.