Pomazánka z vajíček s pažitkou
25 min.
Ingredience
- 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
511 mg
Cukr
566 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme. Žloutky oddělíme a bílky nakrájíme nadrobno. Do misky si připravíme měkké máslo a nasekanou pažitku, přidáme žloutky a utřeme do pěny. Osolíme, opepříme, přidáme zakysanou smetanu a nasekané bílky, vmícháme do pomazánky. Podáváme na pečivu ozdobené zeleninou podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.