Pomerančová rýže s krevetami a chřestem
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 250gramůRýže loupaná
- 1200mililitrůChřest sterilovaný
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na 3 lžících másla. Svaříme 500 ml vody s pomerančovou šťávou i kůrou, se solí a tymiánem. Propláchnutou rýži vložíme na cibuli, zalijeme připravenou svařenou vodou, pod pokličkou vaříme 25 minut.
- 2Chřest prohřejeme v nálevu, scedíme a necháme okapat.
- 3Krevety omyjeme a po okapání je opékáme na každé straně asi 1 minutu na zbylém másle.
- 4Uvařenou rýži osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Obložíme krevetami, chřestem a dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.