Pomerančová rýže s krevetami a chřestem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na 3 lžících másla. Svaříme 500 ml vody s pomerančovou šťávou i kůrou, se solí a tymiánem. Propláchnutou rýži vložíme na cibuli, zalijeme připravenou svařenou vodou, pod pokličkou vaříme 25 minut.
  • 2
    Chřest prohřejeme v nálevu, scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Krevety omyjeme a po okapání je opékáme na každé straně asi 1 minutu na zbylém másle.
  • 4
    Uvařenou rýži osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Obložíme krevetami, chřestem a dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.