Pomerančová vepřová plec s olivami
195 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová plec
- 400gramůŠalotka
- 1kusCibule
- 3kusyBobkový list
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 5stroužkůČesnek
- 400mililitrůVíno červené
- 1kusPomeranče
- 800gramůBrambory
- 70gramůOlivy černé
- 85gramůRajčata sušená
- 350mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na lžíci oleje ze sušených rajčat opečeme vepřové maso ze všech stran. Podle potřeby přilejeme olej. Dáme stranou.
- 2Přidáme další lžíci oleje a opečeme šalotky, cibuli nakrájené na jemno, přidáme bobkový list, tymián. Po pěti minutách přidáme utřený česnek a sušená rajčata. Po minutě přidáme i vepřové maso.
- 3Slijeme víno s pomerančovou šťávou, kůru přihodíme k masu do hrnce. Poté nalijeme i víno a necháme 5 minut povařit.
- 4Poté přidáme i vývar, rajčata, brambory a olivy. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu a dusíme 2,5 hodiny doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.