Pomerančové jehněčí
40 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí maso mleté
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1kusCibule červená
- 2kusyPomeranče
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Wok předehřejeme bez oleje, přidáme do něj mleté jehněčí. Smažíme nasucho 5 minut, až zhnědne. Z woku vylijeme všechen tuk, který maso pustilo. Přidáme rozetřený česnek, kmín, koriandr, červenou cibuli a 5 minut smažíme.
- 2Vmícháme do woku nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Pod pokličkou dusíme 15 minut. Sundáme pokličku a vhodíme do pánve dílky pomeranče a směs promícháme. Osolíme, opepříme a prohříváme 3 minuty. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.