Pomerančovo-olivový italský salát

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče dobře vydrhneme a osušíme, kůru nastrouháme a necháme stranou na ozdobu. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, které pečlivě odblaníme a rozpůlíme, šťávu se snažíme zachytit. Do mísy nasypeme pomerančové dílky, smícháme je s pokrájenými olivami. Přidáme cibulku nakrájenou na slabá kolečka, zakryjeme a necháme chvilku vychladit. Mezitím připravíme dresink ze zachycené pomerančové šťávy, soli, pepře a oleje. Můžeme zpestřit nasekanou chilli papričkou. Vychlazený salát zalijeme dresinkem, posypeme kůrou a můžeme podávat třeba ke grilovaným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.