Pomerančový dresink k salátu z chřestu a cukrových lusků
25 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 200gramůHrachové lusky
- 5gramůSůl
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 5gramůCukr krupice
- 4lžíceDýňová semínka
- 2kusyPomeranče
- 4lžíceCitronová šťáva
- 5gramůPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 40gramůKerblík
- 125gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Chřest pečlivě oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Očistíme a opláchneme cukrové lusky a příčně je rozpůlíme. Chřest uvaříme v osolené vodě s přídavkem cukru a másla tak, aby zůstal křupavý. Slijeme a necháme na sítu okapat. Trochu vývaru si odložíme stranou. Šunku nakrájíme na nudličky. Dýňová semínka opražíme na suché pánvi. Pomeranče omyjeme v horké vodě, osušíme a z jednoho plodu oloupeme škrabkou kůru. Oba pomeranče pak pečlivě zbavíme hořké bílé slupky a rozebereme na dílky. Šťávu zachytíme. Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu, sůl, pepř, olej a trochu vývaru z chřestu a vymícháme hladký krém. Chřest, cukrové lusky, šunku, dýňová semínka a dílky pomeranče upravíme na mísu. Posypeme proužky pomerančové kůry a pokapeme dresinkem. Ozdobíme česnekem medvědím nebo kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.