Pomerančový salát s mascarapone
30 min.
Ingredience
- 30gramůSezam - semena
- 4kusyPomeranče
- 1kusSalát ledový
- 200gramůHroznové víno
- 5centilitrůVodka
- 3gramySůl
- 2gramyPepř bílý
- 3gramyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Dobře vyzrálé pomeranče vydrbeme kartáčkem pod horkou vodou a osušíme. Speciální škrabkou nebo na struhadle z kůry odkrojíme slaboučké proužky. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, které vyloupeme z blanky a rozpůlíme. Na dresink smícháme mascrapone s pepřem, solí, trochou cukru a pomerančovou šťávu, která vytekla během krájení pomeranče. Nakonec přidáme vodku a dresink vyšleháme do hladka. Misku zakryjeme a dáme do lednice chladit. Mezitím omyjeme bílé a modré hrozny a kuličky rozpůlíme, vydlabeme zrníčka. V misce smícháme hrozny s pomerančem. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, těmi nejhezčími vysteleme mělkou mísu a do jejího středu navršíme pomerančovou směs. Těsně před podáváním zalijeme dresinkem a posypeme sezamovými semínky, ozdobíme proužky kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.