Pomerančový salát s olivami

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
47 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl opláchneme a vnější listy sloupneme. Hlízy nastrouháme na tenké plátky.
  • 2
    V misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej.
  • 3
    Pomeranče oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Pomeranče rozdělíme na dílky, odstraníme vnitřní blány a přidáme do misky s dresinkem. Přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy a fenykl. Necháme působit 20 minut.
  • 4
    Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semena, oloupeme je a s olivami přidáme do salátu.
  • 5
    Mátu omyjeme a nahrubo nasekáme. Salát dáme do připravených misek a zdobíme mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.