Pomerančový salát s olivami
25 min.
Ingredience
- 400gramůFenykl obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 3kusyPomeranče
- 1kusJablko granátové
- 130gramůOlivy černé
- 1kusMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
47 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Fenykl opláchneme a vnější listy sloupneme. Hlízy nastrouháme na tenké plátky.
- 2V misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej.
- 3Pomeranče oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Pomeranče rozdělíme na dílky, odstraníme vnitřní blány a přidáme do misky s dresinkem. Přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy a fenykl. Necháme působit 20 minut.
- 4Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semena, oloupeme je a s olivami přidáme do salátu.
- 5Mátu omyjeme a nahrubo nasekáme. Salát dáme do připravených misek a zdobíme mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.