Pórek dušený s bramborami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
14 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Vložíme je na polovinu rozehřátého másla a dusíme bez podlévání asi 5 minut.
  • 2
    Potom přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku a dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 3
    Na zahuštění z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vodou a vymícháme dohladka. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.