Pórek dušený s bramborami
40 min.
Ingredience
- 8kusůPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 3kusyBrambory
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
14 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Vložíme je na polovinu rozehřátého másla a dusíme bez podlévání asi 5 minut.
- 2Potom přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 3Na zahuštění z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vodou a vymícháme dohladka. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.