Pórek s uzenými žebry
95 min.
Ingredience
- 1kilogramPórek
- 150gramůRýže loupaná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5kilogramVepřová uzená žebra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do vody dáme vařit omytá uzená žebra a přidáme k nim omytý pokrájený celý pórek. Maso s pórkem musí být ve vodě ponořené. Vaříme do změknutí. Když je maso skoro uvařené, přisypeme do vody propláchnutou rýži, dosolíme vodu podle chuti, opepříme a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká a vsákne větší část tekutiny.
- 2Jídlo má hustější, ale přesto tekutou konzistenci podobnou čorbě.
- 3Servírujeme do hlubokých talířů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.