Pórek v olivovém oleji
50 min.
Ingredience
- 180gramůCibule
- 1000gramůPórek
- 100mililitrůOlej olivový
- 1kusPetržel - nať
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůKopr čerstvý
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, na 3 centimetry dlouhé kousky pokrájený pórek, vaříme v malém množství vody. Mezitím na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli a česnek, ke kterému postupně přidáváme rajčatový protlak, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr s petrželkou.
- 2Hotovou omáčku přilijeme společně se sklenkou vody k vařícímu se pórku, vaříme až do měkka. Uvařený pórek zalijeme citrónovou šťávou.
- 3Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.