Pórek v olivovém oleji

50 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný, na 3 centimetry dlouhé kousky pokrájený pórek, vaříme v malém množství vody. Mezitím na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli a česnek, ke kterému postupně přidáváme rajčatový protlak, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr s petrželkou.
  • 2
    Hotovou omáčku přilijeme společně se sklenkou vody k vařícímu se pórku, vaříme až do měkka. Uvařený pórek zalijeme citrónovou šťávou.
  • 3
    Podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.