Pórková polévka mletým masem
50 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 2kusyPórek
- 3lžíceOlej olivový
- 300gramůJehněčí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 225mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také krájíme na kolečka.
- 2V kastrolu rozpálíme olivový olej, cibulku s pórkem osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, vše smažíme.
- 3Směs na pánvi promícháme, osolíme, opepříme a asi 10 minut dusíme. Podlijeme bílým vínem, přidáme zeleninový vývar a povaříme dalších 10 minut.
- 4Vložíme tavený sýr, za stálého míchání ho necháme rozpustit v polévce. Nakonec ještě přisolíme, opepříme a přidáme na jemno nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.