Pórková polévka s bramborovou kaší
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 300gramůPórek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky, pórek na tenká kolečka. Brambory v hrnci zalijeme vodou a vaříme doměkka 15 minut. Scedíme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Můžeme přidat trochu vody z brambor, aby kaše byla jemnější. Bramborovou kaši naředíme vývarem a přivedeme k varu.
- 2Kolečka pórku orestujeme na másle a přidáme k vývaru i s máslem, ve kterém se restovaly. Povaříme 10 minut, dochutíme solí a pepřem. Žloutek rozkvedláme v trošce vody a za stálého míchání vlijeme do polévky. Již nevaříme.
- 3Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.