Pórková polévka s bramborovou kaší

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky, pórek na tenká kolečka. Brambory v hrnci zalijeme vodou a vaříme doměkka 15 minut. Scedíme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Můžeme přidat trochu vody z brambor, aby kaše byla jemnější. Bramborovou kaši naředíme vývarem a přivedeme k varu.
  • 2
    Kolečka pórku orestujeme na másle a přidáme k vývaru i s máslem, ve kterém se restovaly. Povaříme 10 minut, dochutíme solí a pepřem. Žloutek rozkvedláme v trošce vody a za stálého míchání vlijeme do polévky. Již nevaříme.
  • 3
    Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.