Pórková polévka se smetanou a párkem

35 min.
Bulharsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme, pokrájíme na kostky, párek rozkrájíme na kolečka.
  • 2
    Pórek zpěníme na másle, vložíme do vroucího vývaru a vaříme zhruba 5 minut. Poté přidáme brambory, osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme, až brambory změknou. Když jsou téměř měkké, přidáme párek.
  • 3
    Do uvařené polévky vmícháme smetanu, v níž jsme předtím rozšlehali vejce a přivedeme k varu, ale nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.