Pórková polévka se sýrem a žampiony

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
14 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev na kostičky, obojí osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar. Polévku vaříme asi 15 minut, poté přidáme Solamyl, rozmíchaný ve lžíci vody.
  • 2
    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky, snížíme příkon tepla, polévku osolíme a opepříme. Krátce povaříme.
  • 3
    Při podávání každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.