Pórková polévka se sýrem a žampiony
40 min.
Ingredience
- 4kusyPórek
- 1litrVývar zeleninový
- 2lžíceSolamyl
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyMrkev kořen
- 8lžicSýr smetanový tavený 45%
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
14 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev na kostičky, obojí osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar. Polévku vaříme asi 15 minut, poté přidáme Solamyl, rozmíchaný ve lžíci vody.
- 2Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky, snížíme příkon tepla, polévku osolíme a opepříme. Krátce povaříme.
- 3Při podávání každou porci posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.