Pórkové suflé s bylinkami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpálíme olej a přidáme nasekané pórky, které osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni podusíme 5 minut.
  • 2
    V mixéru rozmixujeme vlašské ořechy, přidáme k nim pórkovou směs a zpracujeme na pyré. Přendáme do misky.
  • 3
    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • 4
    Mícháme jogurt, oregano, majoránku a žloutky, dokud se nespojí. Do pórkového pyré přelijeme žloutkovou směs. Osolíme, opepříme a promícháme.
  • 5
    Z bílků v jiné misce vyšleháme tuhý sníh, který poté vmícháme do pórkové směsi. Směs přendáme do tukem vymazané formy na nákyp a formu dáme do trouby na rozehřátý plech.
  • 6
    V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů.
  • 7
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.