Pórkové suflé s bylinkami
65 min.
Ingredience
- 350gramůPórek
- 1lžíceOlej olivový
- 1,25decilitryVývar zeleninový
- 50gramůOřechy vlašské
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžíceMajoránka
- 2lžíceJogurt krémový bílý natur
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej a přidáme nasekané pórky, které osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni podusíme 5 minut.
- 2V mixéru rozmixujeme vlašské ořechy, přidáme k nim pórkovou směs a zpracujeme na pyré. Přendáme do misky.
- 3Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- 4Mícháme jogurt, oregano, majoránku a žloutky, dokud se nespojí. Do pórkového pyré přelijeme žloutkovou směs. Osolíme, opepříme a promícháme.
- 5Z bílků v jiné misce vyšleháme tuhý sníh, který poté vmícháme do pórkové směsi. Směs přendáme do tukem vymazané formy na nákyp a formu dáme do trouby na rozehřátý plech.
- 6V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů.
- 7Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.