Pórkový dort se smetanou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme, pórek scedíme, necháme vychladnout. Z plátů listového těsta vykrojíme dvě stejně velká kola o velikosti formy na dorty, položíme na plech, vystlaný papírem na pečení, poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut do zlatova. Smetanu vyšleháme, přimícháme pikantní hořčici, sůl, pepř podle chuti, posekanou pažitku, důkladně promícháme a přimícháme pórek.
  • 2
    Na dno dortové formy položíme jeden plát těsta, na něj naneseme smetanovou směs s pórkem, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta. Zabalíme do alobalu, dáme na 4 hodiny do lednice vychladit.
  • 3
    Vychlazený dort naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.