Pórkový dort se smetanou
45 min.
Ingredience
- 250gramůPórek
- 250gramůListové těsto
- 60gramůPažitka
- 40gramůHořčice Dijonská
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme, pórek scedíme, necháme vychladnout. Z plátů listového těsta vykrojíme dvě stejně velká kola o velikosti formy na dorty, položíme na plech, vystlaný papírem na pečení, poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut do zlatova. Smetanu vyšleháme, přimícháme pikantní hořčici, sůl, pepř podle chuti, posekanou pažitku, důkladně promícháme a přimícháme pórek.
- 2Na dno dortové formy položíme jeden plát těsta, na něj naneseme smetanovou směs s pórkem, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta. Zabalíme do alobalu, dáme na 4 hodiny do lednice vychladit.
- 3Vychlazený dort naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.