Pórkový koláč s rýží a jogurtem
80 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1kilogramPórek
- 200gramůRýže dušená
- 250gramůJogurt bílý
- 1litrMléko polotučné
- 1kilogramMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůSýr balkánský
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůSýr Eidam cihla 30%
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1199 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
54 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, octa, 3 lžic oleje a špetky soli. Dobře prohněteme, přidáme vodu podle potřeby, aby těsto bylo hladké a necháme odležet.
- 2Mezitím si připravíme náplň. Do velké mísy nasypeme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhané nebo nadrolené sýry, dušenou rýži a dobře promícháme. Přidáme jogurt, vejce, mléko, pepř, sůl, část rozpuštěného másla a zbytek oleje. Důkladně promícháme, aby se suroviny propojily.
- 3Z těsta vyválíme 6 plátů, které střídavě klademe do formy a prokládáme náplní, až posledním koláč zakryjeme. Pomažeme ho rozpuštěným máslem, uprostřed nařízneme do kříže a pečeme 50 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.