Pórkový koláč s rýží a jogurtem

80 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1199 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
54 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, octa, 3 lžic oleje a špetky soli. Dobře prohněteme, přidáme vodu podle potřeby, aby těsto bylo hladké a necháme odležet.
  • 2
    Mezitím si připravíme náplň. Do velké mísy nasypeme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhané nebo nadrolené sýry, dušenou rýži a dobře promícháme. Přidáme jogurt, vejce, mléko, pepř, sůl, část rozpuštěného másla a zbytek oleje. Důkladně promícháme, aby se suroviny propojily.
  • 3
    Z těsta vyválíme 6 plátů, které střídavě klademe do formy a prokládáme náplní, až posledním koláč zakryjeme. Pomažeme ho rozpuštěným máslem, uprostřed nařízneme do kříže a pečeme 50 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.