Pórkový sýrový koláč
55 min.
Ingredience
- 800gramůPórek
- 6gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůPetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájený pórek a necháme vychladnout.
- 2Mezitím připravíme další suroviny do náplně. V míse smícháme vajíčka, pokrájený sýr, sůl, pepř, nasekanou petrželku a mléko. Nakonec přidáme osmažený pórek.
- 3Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Jednotlivé pláty pomažeme rozpuštěným máslem a polovinu z nich dáme na dno pekáče. Na ně navršíme pórkovou náplň a zakryjeme druhou polovinou plátů. Zbytkem másla pomažeme povrch koláče a pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.