Pórkový sýrový koláč

55 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájený pórek a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím připravíme další suroviny do náplně. V míse smícháme vajíčka, pokrájený sýr, sůl, pepř, nasekanou petrželku a mléko. Nakonec přidáme osmažený pórek.
  • 3
    Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Jednotlivé pláty pomažeme rozpuštěným máslem a polovinu z nich dáme na dno pekáče. Na ně navršíme pórkovou náplň a zakryjeme druhou polovinou plátů. Zbytkem másla pomažeme povrch koláče a pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.