Portorická rýže
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 120gramůCibule
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 1stroužekČesnek
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 125gramůHrášek
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, propláchnutou rýži a 8-10 minut lehce dohněda smažíme. Přidáme drcený česnek a smažíme ještě 2 minuty.
- 2Nalijeme rajčata, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přikryjeme těsnou poklicí a zvolna 15 minut podusíme.
- 3Sundáme z ohně a přikrytou ji necháme stát asi 10 minut, aby rýže ještě přijala zbylou tekutinu.
- 4Přimícháme ohřátý hrášek a posypeme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.