Portorikánské kuře
35 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 10gramůTymián čerstvý
- Rumová pasta
- 3lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceRum
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 100gramůCibulka jarní
- 20gramůChilli paprička zelená
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceZázvor mletý
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyMuškátový oříšek
- 10gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
49 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uděláme rumovou pastu: dohladka rozmixujeme limetkovou šťávu, rum, olej, sojovou omáčku, kolečka chilli papričky, česnek a koření, tymián, sůl a pepř.
- 2Kuře naporcujeme a potřeme hotovou pastou, necháme 30 minut marinovat v chladničce.
- 3Kuře položíme na zahradní gril nebo 10 cm pod nahřátý kuchyňský gril. Grilujeme asi 10 minut, až začne vytékat čirá šťáva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.