Portská omáčka
25 min.
Ingredience
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVíno portské
- 15gramůMáslo bylinkové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
801 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Připravený zeleninový vývar nalijeme do hrnce, pomocí mouky zahustíme, přidáme portské víno a přivedeme k varu. Po 10 minutách vaření přimícháme bylinkové máslo, osolíme a opepříme.
- 2Pažitku omyjeme a najemno nasekáme, přidáme do omáčky a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.