Portugalská fazolová polévka
190 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyBrambory
- 1kusPaprika zelená
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 450gramůFazole červené sterilované
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 2kusyMrkev kořen
- 450gramůSalám drůbeží
- 1litrVývar drůbeží
- 2lžičkyPetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
13 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Zelenou papriku, zelí a rajčata nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na kostičky.
- 2Hrnec naplníme do 2/3 vodou a vývarem. Veškerou zeleninu a nakrájený salám vložíme do hrnce a přivede k varu. Oheň ztlumíme, hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni.
- 3Polévku vaříme cca 2 hodiny za občasného míchání. Dochutíme solí a pepřem. Při podávání polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.