Portugalská omáčka
40 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 6stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1kusPaprika zelená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Omytá, nakrájená rajčata smícháme s rozmačkanými stroužky česneku, s cibulí nakrájenou na plátky, s provensálským kořením a bobkovým listem. Směs osolíme, opepříme a zprudka povaříme 10 minut. Přimícháme rajčatový protlak a očištěnou, na proužky nakrájenou papriku. Zvolna dusíme asi 20 minut, aby se vyvařila tekutina. Bobkové listy vyjmeme a směs rozmixujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.