Portugalská rajčatová polévka
40 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 100gramůRajčata
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata rozpůlíme, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a dusíme na másle. Necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme.
- 2Hotovou polévku prolisujeme a naléváme na talíře, do kterých jsme vložili na kolečka nakrájené, natvrdo uvařené vejce. Polévku posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.