Posvícenská nádivka
65 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 7kusůVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 6kusůRohlíky bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
807 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky pokrájíme na kostičky, přilijeme mléko a necháme chvíli nasáknout.
- 2Přidáme pět žloutků, dvě celá vejce, tymián, petrželku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme.
- 3Z pěti bílků ušleháme sníh a vmícháme do směsi.
- 4Přendáme do formy na biskupský chlebíček, vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou, pečeme 30-40 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.