Posvícenská sekaná
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramMaso mleté - mix
- 200gramůAnglická slanina
- 1hrstStrouhanka
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
44 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
275 mg
Cukr
759 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném sádle. Poté ji vmícháme spolu s na kostičky nakrájenou slaninou, vejci, mlékem a strouhankou do mletého masa. Ochutíme solí, majoránkou, mletým pepřem a nahrubo posekaným kmínem.
- 2Z masa vytvarujeme šišku, přemístíme do pekáče a potřeme bílkem.
- 3Pečeme asi 10min v troubě předehřáté na 250C, teplotu snížíme na 150C a dopečeme až se na povrchu utvoří zlatavá kůrčička.
- 4Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme teplou nebo při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 5. 3. 2017
Posvícenská sekaná
Místo anglické slaniny jsem dala o trochu méně obyčejné uzené slaniny, měla jsem libovější maso. Povrch jsem bílkem nepotírala, navíc jsem do sekané přidala trochu česneku. Ale každý si dochutí podle svých zvyklostí. Za mě palec nahoru. 🙂