Pot-au-feu

145 min.
Francie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí koleno dáme vařit do 3 l vody. Vaříme 20 minut a odebíráme pěnu na povrchu.
  • 2
    Oloupeme mrkev, kedlubny, cibuli a česnek. Cibuli a mrkev rozpůlíme, zapícháme do nich hřebíček.
  • 3
    Pórky a celerovou nať omyjeme. Pórky nakrájíme na delší kusy a svážeme dohromady nití.
  • 4
    Kedlubny rozpůlíme, bylinky svážeme do jednoho svazku.
  • 5
    Kuličky pepře zabalíme do kousku plátna.
  • 6
    Vše přidáme k vařícímu se masu a vaříme přiklopené 90 minut.
  • 7
    Během varu odebíráme vyvařený tuk.
  • 8
    Z uvařeného vývaru odstraníme plátno s pepřem, nitě u bylinek a pórků a hřebíček.
  • 9
    Servírujeme na velkém talíři, maso položené na uvařené zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.