Potočnicová polévka
25 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 175gramůPotočnice
- 3kusyHrušky
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 20gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci zpěníme máslo a za občasného promíchání na něm doměkka podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Z omyté potočnice otrháme lístky a lodyhu přidáme spolu s omytými, nahrubo nakrájenými hruškami k cibuli. Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut. Odstavíme z plotny a polévku vlijeme do mixeru. Přidáme lístky potočnice a vše dohladka rozmixujeme. Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu. Podle chuti přisolíme a opepříme. Podáváme s hoblinkami parmezánu a kapkou olivového oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.