Potočnicová polévka

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci zpěníme máslo a za občasného promíchání na něm doměkka podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Z omyté potočnice otrháme lístky a lodyhu přidáme spolu s omytými, nahrubo nakrájenými hruškami k cibuli. Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut. Odstavíme z plotny a polévku vlijeme do mixeru. Přidáme lístky potočnice a vše dohladka rozmixujeme. Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu. Podle chuti přisolíme a opepříme. Podáváme s hoblinkami parmezánu a kapkou olivového oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.