Potočnicový salát s ořechy

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské ořechy vsypeme na plech a ve středně vyhřáté troubě je pražíme asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a po vychladnutí rozlámeme na kousky. V misce smícháme ocet s hořčicí, cukrem, solí a papřem. Zvolna přišleháme olej.
  • 2
    Do servírovací mísy upravíme omytou potočnici, pražené ořechy a nadrobno nakrájenou šalotku. Salát zalijeme připravenou zálivkou a dobře promícháme.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.