Potočnicový salát s ořechy
30 min.
Ingredience
- zálivka
- 1lžičkaHořčice dijonská
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej z vlašských ořechů
- 0,5lžičkaSůl
- 100gramůOřechy vlašské
- 2hrstiPotočnice
- 2kusyŠalotka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy vsypeme na plech a ve středně vyhřáté troubě je pražíme asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a po vychladnutí rozlámeme na kousky. V misce smícháme ocet s hořčicí, cukrem, solí a papřem. Zvolna přišleháme olej.
- 2Do servírovací mísy upravíme omytou potočnici, pražené ořechy a nadrobno nakrájenou šalotku. Salát zalijeme připravenou zálivkou a dobře promícháme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.