Pražma s fenyklem a olivami

50 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
51 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
60 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme a promyjeme. Odkrojíme z fenyklů spodek a vnější tvrdé listy, omyjeme a nakrájíme na proužky.
  • 2
    Omyjeme ančovičku od soli, vyjmeme páteř a pokrájíme na kousky. Vypeckujeme olivy a pokrájíme na kroužky. Do pánve nalijeme olej a smažíme 3-4 minuty proužky fenyklu. Osolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou ančovičku a necháme rozpustit.
  • 3
    Dno pekáče vytřeme olejem, na dno rozložíme osmažené proužky fenyklu, jako další vrstvu položíme pražmu, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem, bílým vínem a pekáč zakryjeme hliníkovou fólií. Dáme trouby na 20-30 minut. V průběhu pečení občas přelijeme rybu vypečenou šťávou.
  • 4
    Dvě minuty před skončením pečení přidáme kapary a pokrájené černé olivy. Pekáč vyndáme z trouby, rybu posypeme fenyklovou natí a horkou podáváme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.