Pražma s fenyklem a olivami
50 min.
Ingredience
- 600gramůFenykl obecný
- 900gramůPražma
- 50gramůOlivy černé
- 1kusAnčovička - filety
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 25gramůKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
51 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
60 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme a promyjeme. Odkrojíme z fenyklů spodek a vnější tvrdé listy, omyjeme a nakrájíme na proužky.
- 2Omyjeme ančovičku od soli, vyjmeme páteř a pokrájíme na kousky. Vypeckujeme olivy a pokrájíme na kroužky. Do pánve nalijeme olej a smažíme 3-4 minuty proužky fenyklu. Osolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou ančovičku a necháme rozpustit.
- 3Dno pekáče vytřeme olejem, na dno rozložíme osmažené proužky fenyklu, jako další vrstvu položíme pražmu, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem, bílým vínem a pekáč zakryjeme hliníkovou fólií. Dáme trouby na 20-30 minut. V průběhu pečení občas přelijeme rybu vypečenou šťávou.
- 4Dvě minuty před skončením pečení přidáme kapary a pokrájené černé olivy. Pekáč vyndáme z trouby, rybu posypeme fenyklovou natí a horkou podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.