Pražská dršťková polévka
35 min.
Ingredience
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1litrVoda pitná
- 30gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5kilogramDršťky vařené
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
622 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu. Pak přisypeme nakrájené cibule a česnek, krátce je osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme předvařené nakrájené drštky, dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Polévku zjemníme přimícháním smetany a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.