Pražská dršťková polévka

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
622 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu. Pak přisypeme nakrájené cibule a česnek, krátce je osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme předvařené nakrájené drštky, dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Polévku zjemníme přimícháním smetany a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.