Pražské brambory s uzeným bůčkem
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 2650gramůBrambory
- 500gramůVepřový bok uzený
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůVejce slepičí
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
944 mg
Postup přípravy
- 1Uzený bůček omyjeme, uvaříme a po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky.
- 2Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a vychladlé je nakrájíme na plátky.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájený bůček a brambory, osolíme, opepříme a osmažíme. Při opékání brambory zamícháme zlehka vidličkou.
- 4Nakonec přilijeme rozmíchaná vejce a mícháme, až se vejce srazí.
- 5Brambory podáváme na nahřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Matilda
ne 21. 7. 2013
Dobré, chutné a hlavně rychlé.