Pražské brambory s uzeným bůčkem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
944 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzený bůček omyjeme, uvaříme a po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a vychladlé je nakrájíme na plátky.
  • 3
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájený bůček a brambory, osolíme, opepříme a osmažíme. Při opékání brambory zamícháme zlehka vidličkou.
  • 4
    Nakonec přilijeme rozmíchaná vejce a mícháme, až se vejce srazí.
  • 5
    Brambory podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Matilda
ne 21. 7. 2013
Dobré, chutné a hlavně rychlé.