Pražské srnčí medailonky s rybízovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMarmeláda rybízová
- 1lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 50gramůHříbky čerstvé
- 500gramůSrnčí kýta
- 1lžičkaCukr krupice
- 80gramůOlivy nakládané
- 2lžíceVíno madeira
- 50gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z kýty nakrájíme kulaté malé řízky asi 1 cm vysoké.
- 2Osolíme, opepříme a opečeme je prudce na másle.
- 3Nakrájíme jemně cibulku a lehce ji osmažíme na másle s drobně nakrájenými hříbky a nasekanou šunkou. Osolíme, opepříme a necháme podusit. Pak vmícháme smetanu.
- 4Tuto směs dáme vždy mezi dva řízky a spojíme je k sobě. Necháme vychladnout.
- 5Do šťávy z řízků přilijeme trochu madeirského vína a rozpuštěný rosol.
- 6Vlažnou šťávou přelijeme řízky. Každý řízek ozdobím zelenou olivou a kouskem petrželky, musíme to udělat hned než nám šťáva ztuhne.
- 7Podáváme je s rybízovou omáčkou, kterou připravíme ze 3 lžic rybízové marmelády, tu zředíme vychladlým rozvařeným cukrem a dle chuti přidáme citronovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.