Pražské srnčí medailonky s rybízovou omáčkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kýty nakrájíme kulaté malé řízky asi 1 cm vysoké.
  • 2
    Osolíme, opepříme a opečeme je prudce na másle.
  • 3
    Nakrájíme jemně cibulku a lehce ji osmažíme na másle s drobně nakrájenými hříbky a nasekanou šunkou. Osolíme, opepříme a necháme podusit. Pak vmícháme smetanu.
  • 4
    Tuto směs dáme vždy mezi dva řízky a spojíme je k sobě. Necháme vychladnout.
  • 5
    Do šťávy z řízků přilijeme trochu madeirského vína a rozpuštěný rosol.
  • 6
    Vlažnou šťávou přelijeme řízky. Každý řízek ozdobím zelenou olivou a kouskem petrželky, musíme to udělat hned než nám šťáva ztuhne.
  • 7
    Podáváme je s rybízovou omáčkou, kterou připravíme ze 3 lžic rybízové marmelády, tu zředíme vychladlým rozvařeným cukrem a dle chuti přidáme citronovou šťávu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.