Pražský guláš
80 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 4lžíceVepřové sádlo škvařené
- 600gramůHovězí kližka
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 700mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyPárky jemné
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přisyeme hladkou mouku a ještě krátce osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a vše zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme rozetřený česnek, okořeníme kmínem, opepříme a dusíme do změknutí masa.
- 2Před dokončením přidáme majoránku.
- 3Před podáváním každou porci doplníme ohřátou polovinou párku, kterou jsme ozdobně nakrojili.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.