Prdelačka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
42 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes noc namočíme kroupy do 500 ml vody, ráno je uvaříme do poloměkka.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme a drobně posekáme, jelítka, použijeme kroupová, vytlačíme ze střívek na talíř.
  • 3
    Na sádle zpěníme cibuli, přimícháme česnek, jelítkovou hmotu, chvilku za stálého míchání smažíme, přidáme uvařené kroupy i se zbylým vývarem, zalijeme vodou, rozdrobený bujón a na středním plameni vaříme. Během vaření mícháme, aby se kroupy nepřichytily dna.
  • 4
    Na závěr do polévky přidáme sůl, pepř a majoránku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.