Prdelačka
40 min.
Ingredience
- 1,8litryVoda pitná
- 500gramůJelítka domácí žemlová
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1lžíceMajoránka
- 1kusBujón hovězí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- 100gramůJečné kroupy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
42 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočíme kroupy do 500 ml vody, ráno je uvaříme do poloměkka.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme a drobně posekáme, jelítka, použijeme kroupová, vytlačíme ze střívek na talíř.
- 3Na sádle zpěníme cibuli, přimícháme česnek, jelítkovou hmotu, chvilku za stálého míchání smažíme, přidáme uvařené kroupy i se zbylým vývarem, zalijeme vodou, rozdrobený bujón a na středním plameni vaříme. Během vaření mícháme, aby se kroupy nepřichytily dna.
- 4Na závěr do polévky přidáme sůl, pepř a majoránku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.