Předkrm z brokolice s alkoholem
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 2,5litryVoda pitná
- 250gramůBrokolice
- 2špetkySůl
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyPomeranče
- 250gramůKuřecí maso pečené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 50mililitrůMartell cognac
- 250gramůJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vejce opatrně vložíme do kastrůlku vroucí vodou, uvaříme natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Oloupaná vejce pokrájíme na kolečka.
- 2Očištěnou a omytou brokolici uvaříme v hrnci se zbylou vodou (osolíme špetkou soli) do měkka. Scedíme, rozebereme na růžičky, necháme vychladnout a vložíme do misky. Přidáme scezený hrášek, na tenké pásky pokrájenou papriku, oloupaný a nakrájený pomeranč, na malé kousky rozkrájené pečené kuřecí maso, vše promícháme.
- 3Vložíme vychladlou brokolici, posypeme zbylou solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou, vlijeme koňak, přidáme vejce a ještě jednou promícháme.
- 4Salát uložíme do lednice, těsně před podáváním porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.