Předkrm z krůtích srdíček s červeným vínem
27 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůKrůtí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibulka jarní
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno červené
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
620 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krůtí srdíčka očistíme, omyjeme a osušíme. Mírně je posypeme hladkou mouku a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme srdíčka a 2 minuty je opékáme. Potom přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a po dalších 2 minutách vmícháme rajčatový protlak. Vše zalijeme marsalou a pod pokličkou zvolna vaříme 7-8 minut doměkka. Teprve potom maso osolíme a opepříme. Těsně před ukončením varu vmícháme do pokrmu omytou, na plátky nakrájenou jarní cibulku a nasekanou petrželku.
- 3Srdíčka s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.