Předkrm z kuřecího masa- Pang-pang-ti-š
80 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 3litryVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyOkurka salátová
- 20gramůTymián čerstvý
- Omáčka
- 1kusCibule
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1decilitrVíno bílé
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůOcet vinný
- 2lžičkyGlutasol
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, důkladně omyjeme a uvaříme spolu s oloupaným česnekem v hrnci s vodou do měkka. Potom kuře vyjmeme, obereme maso od kostí a nakrájíme na tenké nudličky. V misce maso smícháme s pokrájeným tymiánem a zatím ho ponecháme stranou.
- 2Příprava omáčky: do vývaru, ve kterém jsme vařili kuře, vložíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme sójovou omáčku, ocet, víno, sůl, pepř. Vše dohromady pod poklicí povaříme 30 minut. Před dokončením vaření do omáčky přidáme drobně rozkrájenou feferonku a zahustíme Glutasolem. Hotovou omáčku přecedíme přes sítko, přilijeme olej a zamícháme. Omáčku necháme vychladnout.
- 3Okurky pokrájíme na tenké proužky a naskládáme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Na okurky klademe tymiánem ochucené maso.
- 4Naaranžované okurky a maso přelijeme studenou pikantní omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.