Předkrm z lilků
70 min.
Ingredience
- 0,5decilitrOlej olivový extra panenský
- 0,25lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 800gramůLilek
- 0,5lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky přepůlíme, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Poté je osušíme, naskládáme na plech a nasucho upečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Upečené lilky oloupeme, vložíme do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme rozetřený česnek, olej a sůl, dobře promícháme a dochutíme octem. Uvaříme si vejce na tvrdo, jemně je nakrájíme a přidáme k lilkům. Lehce promícháme.
- 2Tento předkrm můžeme podávat s pečivem.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.