Prejt z pohanky pro celiatiky

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 1,6 dl vody, 0,5 lžičkou soli a pohanku uvaříme doměkka. Vaříme ji 10-14 minut. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) ji osmažíme dozlatova. Přidáme uvařenou pohanku, oloupaný rozetřený česnek, kmín, sůl a pepř podle chuti, majoránku a 1/2 vejce. Směs důkladně promícháme. Pekáček vymažeme 1 lžící oleje, vysypeme bezlepkovou strouhankou a z mísy vyklopím prejt do pekáčku. Ochladíme ho a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.