Prejt z pohanky pro celiatiky
65 min.
Ingredience
- Na pečení
- 2lžíceStrouhanka bezlepková
- 1lžíceOlej slunečnicový
- Prejt
- 80gramůPohanka
- 1,6decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 15gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5kusVejce slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 1,6 dl vody, 0,5 lžičkou soli a pohanku uvaříme doměkka. Vaříme ji 10-14 minut. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) ji osmažíme dozlatova. Přidáme uvařenou pohanku, oloupaný rozetřený česnek, kmín, sůl a pepř podle chuti, majoránku a 1/2 vejce. Směs důkladně promícháme. Pekáček vymažeme 1 lžící oleje, vysypeme bezlepkovou strouhankou a z mísy vyklopím prejt do pekáčku. Ochladíme ho a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.