Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi
17 min.
Ingredience
- Zálivka
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOlej Heliol jedlý
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceMed pampeliškový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůZelí hlávkové červené
- 2kusyCibule červená
- 200gramůSýr Rokfór
- 200gramůFazole červené sterilované
- 4kusyPečivo pšeničné jemné máslové
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si zálivku: do misky dáme olej, 1 lžíci octa, 1 lžíci medu a čerstvě pomletý pepř. Zálivku dobře promícháme a odstavíme ji.
- 2Očištěnou malou hlávku červeného zelí rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky, které dáme do mísy. Očištěnou červenou cibuli rozpůlíme, nakrájíme ji na plátky a přidáme k zelí. Rokfór pokrájíme na kostičky, omyté bobule hroznového vína pokrájíme na poloviny a pokud mají pecky, odstraníme je. Konzervované červené fazole scedíme z nálevu a zamícháme je do červeného zelí.
- 3Salát dochutíme zálivkou, zlehka do něj zamícháme hroznové víno a sýr a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.