Přímořská omeleta
45 min.
Ingredience
- 100gramůSardinka obecná
- 400gramůAnčovička - filety
- 40gramůMouka kukuřičná
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 8kusůVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
731 mg
Cukr
957 mg
Postup přípravy
- 1Ze sardinek odřízneme hlavy, těla podélně rozpůlíme, odstraníme vnitřnosti, rozložíme naplocho a vyjmeme páteř.
- 2Do našlehaných vajec vmícháme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Rybky vložíme do vaječné směsi a dobře obalíme. Poté posypeme moukou a promícháme.
- 3V pánvi rozpustíme máslo a směs s rybkami vlijeme do pánve a pravidelně rozmístíme. Pod pokličku pečeme asi 10 minut, dokud se omeleta pěkně nenafoukne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.